Evde özel günler için pasta, kurabiye yapmayı seviyorum bu yüzden İsmek Perakende okulunun pastacılık branşına aylar önce başvurmuştum, onlarda iki hafta önce dönüş yaptılar. Böylece pastacılık maceram başlamış oldu. Yaptığımız sevdiğim tarifleri sizlerle paylaşacağım. Geçen hafta ilk olarak yaş pasta yaptık. Paylaştığım pandispanya tarifi alışılagelmişin dışında çünkü içinde buğday nişastası var. Yeni bir tarif arayanların denemesini tavsiye ederim.
22 cm’lik çember ile 6-8 kişilik tariftir.
Malzemeler:
6 adet yumurta
225 gr şeker
(İki kaba eşit miktarlarda ayırın)
90 gr un
90 gr buğday
nişastası
Yapılışı:
Yumurtaların
beyazı ve sarısı ayrılır. Yumurta sarıları ve şekerin yarısı karıştırılıp
çırpılır. Yumurta sarılarının rengi çok açık sarıya dönünceye kadar çırpmaya
devam edin. Kuru malzemeler 2-3 kere elendikten sonra yumurta sarılı karışıma
eklenerek karıştırılır. Başka bir kapta yumurta beyazına bir tutam tuz ve
şekerin kalan yarısı eklenerek kar haline gelene kadar çırpılır. Kar haline
gelen yumurta beyazı parça parça yumurta sarılı karışıma eklenir ve alt üst
edilerek yumurta beyazını söndürmeden karıştırılır. Kekin iyi kabarması için
yumurta beyazlarının söndürülmemesi önem taşıyor. Karışımı kek kalıbına alıp
üstünü düzeltin. Önceden 175 0C ‘ye ısıtılmış fırında 40-45 dakika
fansız olarak pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder