Klasik bir cheesecake tarifi değil.Kreması pişirilmiyor.Yaz akşamları için oldukça hafif bir tatlı.
Malzemeler:
Krema için;
50 gr şeker
50 gr bal
100 gr yoğurt
100 gr labne
200 gr krema
Crumble (Alt tabakası) için;
100 gr un
50 gr toz badem veya fındık
100 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
30 gr kakao
Kremanın Hazırlanması;
Labne ve şekeri birlikte çırpın. Şeker eriyince yoğurt, bal ve kremayı ekleyin pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.Hazır olan kremayı soğuması için buzdolabında bekletin.
Crumble'ın hazırlanması;
Tereyağını eritilip tüm malzemelerle karıştırın ve ardında bir tepsiye yayıp 180 C derecede 15-20 dakika pişirin. Sert çıtır çıtır bir kurabiye olacak. Badem ve fındık evde yoksa veya alerjiniz varsa koymasanız da olur ama koyarsanız daha lezzetli oluyor.
Bardaklara bir kat parçalanmış crumble bir kat krema olacak şekilde istediğiniz kalınlıkta dizin.Cam bardak, kavanoz tarzı kaplarda görüntüsü çok güzel oluyor ama evinizde yoksa küçük kaplarda da servis yapabilirsiniz.Tadı bir sonraki gün daha güzel oluyor o yüzden geceden hazırlarsanız tadı oturmuş olur.

Krema için;
50 gr şeker
50 gr bal
100 gr yoğurt
100 gr labne
200 gr krema
Crumble (Alt tabakası) için;
100 gr un
50 gr toz badem veya fındık
100 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
30 gr kakao
Kremanın Hazırlanması;
Labne ve şekeri birlikte çırpın. Şeker eriyince yoğurt, bal ve kremayı ekleyin pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.Hazır olan kremayı soğuması için buzdolabında bekletin.
Crumble'ın hazırlanması;
Tereyağını eritilip tüm malzemelerle karıştırın ve ardında bir tepsiye yayıp 180 C derecede 15-20 dakika pişirin. Sert çıtır çıtır bir kurabiye olacak. Badem ve fındık evde yoksa veya alerjiniz varsa koymasanız da olur ama koyarsanız daha lezzetli oluyor.
Bardaklara bir kat parçalanmış crumble bir kat krema olacak şekilde istediğiniz kalınlıkta dizin.Cam bardak, kavanoz tarzı kaplarda görüntüsü çok güzel oluyor ama evinizde yoksa küçük kaplarda da servis yapabilirsiniz.Tadı bir sonraki gün daha güzel oluyor o yüzden geceden hazırlarsanız tadı oturmuş olur.
Yorumlar
Yorum Gönder