Kremayı denerken baya önyargılıydım.Daha önce birçok frosting tarifini denemiştim ama beğendiğim bir tarif bulamamıştım.Limonu seven herkesin bu tarifi seveceğine eminim.
Süsleme Kreması(Frosting)için;
200 gr yağlı krem peynir
200 gr tuzsuz tereyağı
200 gr pudra şekeri (elenmiş)
2 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu
Kek için;
200 gr tuzsuz tereyağı(oda sıcaklığında)
200 gr toz şeker
Bir tutam tuz
2 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu
4 adet yumurta
200 gr un
10 gr kabartma tozu
Yapılışı:
Süsleme Kreması;Tereyağı çırpılarak krema kıvamına getirilir sonrasında pudra şekeri eklenir ve şeker eriyene kadar çırpılmaya devam edilir.Limon kabuğu ve krem peynir eklenip çırpılmaya devam edilir.Damak tadınıza göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.Krema sıkma torbasına konularak soğuması için buzdolabında bekletilir.
Kek;
Tereyağı,toz şeker ve
tuz şeker eriyene kadar çırpılır.Çırpılan karışıma yumurtalar yavaş yavaş
eklenir.Limon kabuğu ve elenmiş olan un,kabartma tozu eklenip çırpılır. Cupcake
kalıplarına eşit miktarlarda konulup üstleri kaşık yardımıyla düzlenir. Önceden 1750C'ye ısıtılmış fırında 12-15 dakika fansız olarak pişirilir.Kekler soğuduktan sonra üstünü kremayla dilediğiniz gibi süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder